Ke piʻi nei nā kumukūʻai kinoea ʻEulopa ma muli o ka mālama ʻana i ka pipeline Lūkia i ka makaʻu i ka pani piha ʻana

  • Ke hana nei ka mālama ʻole ʻia ma ka pipeline Nord Stream 1, e holo ana mai Rūsia a Kelemānia ma o ke Kai Baltic, e hoʻonui i ka hoʻopaʻapaʻa kinoea ma waena o Rūsia a me ʻEulopa.
  • E hoʻokuʻu ʻia ke kahe kinoea ma o ka pipeline Nord Stream 1 no nā lā ʻekolu mai ʻAukake 31 a i Kepakemapa 2.
  • Ua ʻōlelo ʻo Holger Schmieding, ka luna hoʻokele waiwai ma Berenberg Bank, ʻo ka hoʻolaha ʻana o Gazprom he hoʻāʻo ʻike e hoʻohana i ka hilinaʻi o ʻEulopa i ke kinoea Lūkini.
kinoea maoli

Ua haʻi ka media Italia i ka loiloi a me ka nānā ʻana o ka European Stability Mechanism, kahi hui EU, a hōʻike ʻia inā hoʻōki ʻo Rūsia i ka hoʻolako kinoea kūlohelohe i ʻAukake, hiki ke alakaʻi i ka pau ʻana o nā mālama kinoea kūlohelohe i nā ʻāina ʻo Euro ma ka hopena o ka makahiki, a ʻo ka GDP o Italia a me Kelemānia, ʻelua mau ʻāina pilikia loa, hiki ke hoʻonui a emi paha.He poho o 2.5%.

Wahi a ka loiloi, hiki i ka hoʻopau ʻana o Rūsia i ka hāʻawi ʻana i ke kinoea kūlohelohe ke hoʻoulu i ka rationing ikehu a me ka hoʻokele waiwai i nā ʻāina ʻo euro.Inā ʻaʻohe hana i lawe ʻia, hiki i ka GDP o ka ʻāpana euro ke lilo i 1.7%;inā koi ka EU i nā ʻāina e hōʻemi i kā lākou hoʻohana kinoea kūlohelohe a hiki i ka 15%, hiki i ka 1.1% ka poho GDP o nā ʻāina ʻāpana euro.


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-23-2022